Milé návštěvnice a milí návštěvníci,
jsme rádi, že jste se připojili k těmto webovým stránkám.

Dnes hojně diskutovaná slova inkluze a integrace, případně specifické potřeby nebo úpravy výuky, se velkou měrou dotýkají celé naší společnosti. Neméně se uvedená témata dotýkají i zapojení do pohybových programů na půdě vzdělávacích institucí i ve volném čase. Zapojení všech osob do pohybových programů může bezesporu přinést mnoho benefitů nejen konkrétním jednotlivcům, ale zároveň celé společnosti. Ze zmíněných výhod zapojení jmenujme například vedení k toleranci a empatii, rozvoj přátelských vazeb i osobnosti jednotlivce, prevenci mnoha nemocí, ale i sociálně patologických jevů. Vědomí těchto pozitiv společných pohybových aktivit nás motivovalo nejen k vytvoření webu, na kterém se právě nacházíte, ale i k dalším činnostem.

Cílem tohoto prostoru je předat informace z našich projektů, poskytnout stručný přehled základních témat souvisejících s inkluzí v praxi a hlavně inspirovat. V neposlední řadě stránky vznikají jako místo, kde najdete příklady dobré praxe. Ty mohou být motivací k další činnosti pro Vás i všechny ve Vašem okolí. Záměrně chceme ukázat vydařené příklady z akce, ač jsme si plně vědomi toho, že spoustu aktivit je obtížné realizovat a existují i příklady ne zcela vydařené.

Obsah webových stránek je rozdělen do několika složek, které jsou si vzájemně velmi blízké. Základní dělení probíhá podle stupňů vzdělávání ustáleného v naší republice. Snažili jsme se zde shrnout aktuální a přínosné informace týkající se dané problematiky a uvést odkazy na spřátelené inspirativní weby. Současně se jedná se o dynamickou platformu, na které budou časem přibývat další materiály, příklady i odkazy. Společně můžeme dotvářet jejich obsah a flexibilně pracovat na zlepšení.

S lítostí Vás musíme také seznámit se skutečností, že v současné době není z personálních důvodů možné poskytnout větší podporu dalším školám ani široké veřejnosti než je zveřejnění informací a nabídek, které zde naleznete. O všech aktivitách a plánovaných akcích Vás budeme průběžně informovat a rádi se na nich s Vámi setkáme.

Přejeme Vám radost z pohybu i mnoho štěstí ve Vašem snažení!